logo stvaraonica


Ova stranica upotrebljava kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice slažeš se s njihovom upotrebom.

Zašto Stvaraonica

Ideja o Stvaraonici kao portalu koji će okupljati ljude sklone kreativnom izražavanju niknula je davno, a put od ideje do njene realizacije bio je dug. Sve je počelo prvim blogom o pletenju na hrvatskom jeziku Pletenje je cool, nakon kojeg se mnoštvo kreativaca okupilo na forumu Stvaram. Taj maleni, ali snažni forum svakodnevno okuplja kreativce iz cijeloga svijeta. Dvije su im zajedničke osobine - iznimno su kreativni i spremni pomoći jedni drugima savjetom, objašnjenjem, a nerijetko i materijalom ili na neki treći način.

Silina te kreativne energije potaknula me na razmišljanje o stvaranju nečeg 'ozbiljnijeg', te je tako nastao i ovaj portal.

Svi ljudi dobre volje dobrodošli su na ovaj portal na kojem mogu naći podatke koji ih zanimaju, ali mogu i sami sudjelovati u procesu njegovog stvaranja - zato je Stvaraonica doista idealan naziv. Ne samo da nazivom slavi stvaranje, nego je ona sama neprestani stvaralački proces u kojem mogu sudjelovati svi koji to žele ili mogu.

Svaki je doprinos važan i svaka informacija koju namjeravate podijeliti s ostalim kreativcima nekome će biti korisna. Bilo da ste pletač početnik ili imate višegodišnje iskustvo, bilo da se kroz maglu sjećate kako je izgledala kukica ili je pak rijetko ispuštate iz ruku, bilo da u vama vrije žarka želja da naučite tkati ili ste istkali kilometre platna... Bavite li se vrtlarstvom ili tek namjeravate posijati svoju prvu biljčicu ulonac na prozorskoj dasci, imate li dugogodišnje iskustvo u brizi o kućnim ljubimcima ili tekrazmišljate o udomljavanju,razmišljate o uređenju interijera i eksterijera ili ste već uredili svoju, kumovu i bratovu kuću, volite kuhati i kreativno se izražavati u kuhinji, pa još uživate u ručno vezenom stolnjaku i salvetama... Slikate, crtate, pjevate, plešete, pišete, svirate... Zanima vas kako se izrađuje narodna nošnja, željeli biste doznati kako se radi makrame ili želite cijelom svijetu pokazati svoje radove u dekupaž tehnici? Svi ste vi na pravome mjestu.

Svačiji je doprinos važan i svaka dobra namjera posijat će sjeme dobra koje će se zahvaljujući visokoj tehnologiji širiti, rasti i davati plodove.