logo stvaraonica


Ova stranica upotrebljava kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice slažeš se s njihovom upotrebom.

Domaćinstvo

Lijepi moji, pošto sam vidio da mogu napisati članak, odlučio sam to i iskoristiti. Čini mi se da zapinju slova sa kvačicama, pa ću bez njih.. (ne zapinju, evo sam zakvačio sve kvačice.. Smile )

Svojevremeno, kad sam išao u osnovnu školu, jedan od predmeta sa zvao: "Domaćinstvo". Tu smo učili sve ono što je bilo temelj našim današnjim aktivnostima. Zamislite mene, u ono doba momčića od 14 godina, kako vezem goblen? Ili, pečem kokoš sa krompirima? A jesam, vezao sam goblene, pekao sam kokoš.. Da ne nabrajam dalje.. Znam samo da sam postigao silni uspjeh kad sam ( uz majčinu pomoć ) napravio obitelj žirafa od žičane konstrukcije koja je bila čvrsto utegnuta i omotana vunom.. Smile

Danas taj predmet ne postoji. Ostao je "Tehnički" sa kojim se "Domaćinstvo" odlično dopunjavalo.. Do kada će, nisam siguran. Nekada smo našu kreativnost mogli pokazati i potaknuti kroz školske predmete, a sada su naša djeca više manje prepuštena sama sebi. Kreativnost pokazuju kroz izbor obuće i odjeće sa imenom i marke mobitela..

Tome smo krivi mi roditelji, jer svoje frustracije, neostvarene želje i ciljeve nastojimo ostvariti kroz djecu.. Ili, još gore, nemamo vremena za njih.. Zalažemo se za promjene, bez da smo razmislili dali je to promjena na bolje ili na gore. Puni smo "dobrih namjera", a zaboravljamo da je put prema paklu popločan "dobrim namjerama"..

Mislim da bi nam bilo puno bolje da u školama i danas imamo predmet: "Domaćinstvo"... A ne da nasa djeca misle da mlijeko daje tetrapak... Toliko od mene u prvome javljanju.. Smile