logo stvaraonica


Ova stranica upotrebljava kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice slažeš se s njihovom upotrebom.

O Stvaraonici

O NAMA


stvaraonica-web-dizajn

Namjera je Stvaraonice stalno podsjećati na važnost stvaranja te uz pomoć kreativnosti i stvaralaštva sudjelovati u oblikovanju boljeg i ljepšeg svijeta.

Misija je Stvaraonice vratiti dignitet ljudskom stvaralaštvu, okupiti na jednome mjestu kreativne ljude koji i te kako imaju što reći i pokazati, te im pružiti prostor za izražavanje, razmjenu informacija i kvalitetno druženje.

Vizija je Stvaraonice postati središnjim mjestom okupljanja kreativnih ljudi koji zajednički stvaraju kvalitetnu bazu dobrih ideja na dobrobit i za poboljšanje života svih ljudi.

O stvaranju

Stvoriti nešto svojim rukama znači postići nešto veliko. Gotovo ni iz čega stvoriti nešto lijepo, nešto korisno, nešto drago, nešto dragocjeno.
Najveća je ljepota stvaranja upravo stvaranje samo. Radost stvaranja počinje već planiranjem onoga što želimo napraviti, proteže se kroz cijeli čin izrade, ma koliko zamršena ona bila, i nastavlja se trajanjem predmeta koji smo izradili.

Svaka je stvaralačka vještina progresivna. Kao početnici pokušavamo shvatiti tehniku dok izrađujemo najjednostavnije oblike i predmete, vježbamo s materijalima 'kojih nije šteta', a osjećaj postignuća nezaustavljivo nas tjera dalje, u sve zahtjevnije projekte, u sve kompliciranije zahvate, dok ne usavršimo svoju vještinu.

Divno je što sve to vrijeme uživamo u stvaralaštvu. Uživamo učeći osnove, zatim uživamo vježbati naučeno, na kraju uživamo u lakoći koju nam omogućuje naša izvježbanost.

Još je divnije što nakon samog stvaranja uživamo u predmetu koji smo stvorili, što nam se podiže samopouzdanje i što, napokon, uživamo u praktičnosti naše vještine uz pomoć koje nam se ne može dogoditi da, ma koliko siromašni bili, ostanemo bez pokojeg sitnog predmeta kojim možemo nekoga razveseliti.

 

Opći uvjeti korištenja portala