logo stvaraonica


Ova stranica upotrebljava kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice slažeš se s njihovom upotrebom.

Opći uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja portala Stvaraonica i foruma Stvaram

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Stvaraonica i foruma Stvaram te svih njihovih dijelova i internetskih stranica smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Portal Stvaraonica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala Stvaraonica bez dopuštenja vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava portala i kažnjivo je zakonom.

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Sve sadržaje portala i foruma koristite na vlastitu odgovornost i uredništvo se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Uredništvo poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku uredništvo neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Uredništvo se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala i foruma, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Na portalu Stvaraonica i forumu Stvaram strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način; objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima; lažno predstavljanje odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe; manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo podrijetlo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala; objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom; objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane; svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme; prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

 

Registriranjem na portal Stvaraonica korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod svojim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik. Uredništvo ne može biti odgovorno za neovlašteno korištenje korisničkog računa niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Uredništvo zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Uredništvo ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Komentari objavljeni na portalu i forumu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba je kažnjiva. Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. Administratori zadržavaju pravo cenzuriranja postova, što će biti naznačeno u tim postovima.

Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke, prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja, korištenje keyjeva, hackova, crackova ili drugog ilegalnog materijala, uključujući ilegalne stranice za download, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija povezanih uz tekst, vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje, spamanje odnosno postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka, lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije.

Stvaraonica dopušta postavljanje tematski srodnih linkova u dobroj vjeri (na forumu, u članku, u galeriji slika ili stranici profila), a zauzvrat tražimo da na tu stranicu na vidljivo mjesto postavite jedan od naših bannera te linkate natrag na Stvaraonicu. To možete najjednostavnije učiniti tako da kopirate jedan od sljedećih kodova u kod svoje stranice:

stvaraonica-logo234-60 <a href="http://stvaraonica.hr" target="_blank" title="Stvaraonica - portal za kreativne ljude">
<img border="0" alt="stvaraonica" src="http://www.stvaraonica.hr/images/stvaraonica-logo234-60.gif" title="Stvaraonica"/></a>


stvaraonica-logo125-125<a href="http://stvaraonica.hr" target="_blank" title="Stvaraonica - portal za kreativne ljude">
<img border="0" alt="stvaraonica" src="http://www.stvaraonica.hr/images/stvaraonica-logo125-125.gif" title="Stvaraonica"/></a>

 

 

 

Opća pravila ponašanja na Internetu (Netiquette) možete naći na sljedećoj adresi: http://www.hr-netiquette.org/pravila/